3D Сканиране

Без каквито и да било твърди настройки за измерване, оптичният скенер MetraSCAN 3D ™ е нечувствителен към нестабилността на околната среда. С разширяемия си обем на измерване и невероятна скорост е впечатляваща е практична алтернатива на традиционните преносими скенери.

 

Прецизно 3D сканиране на елементи със сложна пространствена геометрия

„БИГ“ АД вече притежава единствения по рода си мобилен, портативен MetraScan 750 – най-точният 3D скенер на пазара с обхват над 9 метра. С него нашите специалисти могат да отидат на място при всеки клиент. В комбинация с HandyPROBE Next/Elite portable CMM, това пълно и мощно решение увеличава надеждността, бързината и гъвкавостта на процеса на измерване, независимо дали става дума за метрология или приложения с обратен инженеринг.

 
При статично позициониране системата може да измерва и сканира в обем от 9,1 или 16,1 м3.

 
Системата разполага с възможност за преместване на детайла в границите на обема без да губи връзка с предварително снети данни, или за преместване на самата система (за разширяване на обема или обхващане на големи размери ) в режим на лазерно сканиране.

 

  • 3D сканиране

  • Контрол и проверка на качеството

  • Обратен инженеринг

 


КОМБИНИРАНЕ
НА СКАНИРАНЕ
И СОНДИРАНЕУниверсалност на измерването. Система: сондиране за геометрични обекти и сканиране за цялостна повърхностна инспекция.ДИНАМИЧНО
ОТЧИТАНЕ
 Същото ниво на точност, независимо от нестабилността на околната среда, нивото на потребителския опит и твърдостта на настройката.ИЗПЪЛНИТЕЛЕН
ОБЕМ
НА ИЗМЕРВАНЕГъвкав измервателен обем, който може лесно и динамично да се разшири без загуба на точност или конвенционални скокове.


Какво може MetraScan 750

• Мобилност на услугата – могат да се правят измервания на място при клиента.
• Метрологични измервания:
– точност до 0.020 mm;
– разделителна способност до 0.050 mm;
– висока повторяемост и проследим сертификат.
• Динамични референции: оптичните рефлектори се използват за създаване на референтна система, която е “заключена“ към частта, така че потребителите могат да преместват обекта по какъвто начин желаят по време на процеса на измерване.
• Обемна точност от 0,064 мм. Точно измерване на частите с размери от 0,2 до 10 метра.
• Универсално 3D сканиране: може да сканира всякакви цветове и материали, дори черни, многоцветни и лъскави повърхности.
• Времето от образеца на детайла до неговото крайно завършване е сведено до 15 минути, защото с новия скенер и 3D принтер се съкращава дългия период на предпроизводствена подготовка.